Мінрегіон може дозволити вбудовані початкові школи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон може дозволити вбудовані початкові школи

Нерухомість
630
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розглядає можливість дозволити в державних будівельних нормах (ДБН) проектувати в житлових комплексах вбудовані школи, повідомив заступник міністра Лев Парцхаладзе.
“Мінрегіон зараз розглядає таке питання – дозволити проектувати початкові школи, вбудовані в житлові будинки (на кшталт дитячих садків, норма про які вже міститься в оновлених ДБН, які наберуть чинності з 1 жовтня)”, – написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, міністерство планує чітко прописати в вимогах до вбудованих шкіл необхідний рівень шумовий ізоляції, інсоляції, пожежної безпеки, рекуперацію, висоту стель, наявність спортзалу тощо.
“В Україні є велика нестача шкіл і дитсадків, особливо в великих містах, в центральних районах. З 1 жовтня набирають чинності оновлені ДБН, які містять норму про можливість проектувати невеликі дитсадки, вбудовані в житлові будинки. Проектування за аналогічним принципом невеликих початкових шкіл – це компроміс, який дійсно може вирішити важливу соціальну проблему”, – зазначив заступник міністра.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас