День фінансів, 20 вересня: штрафи роботодавцям, монетизація для пільговиків, збитки "Укрпошти" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 20 вересня: штрафи роботодавцям, монетизація для пільговиків, збитки "Укрпошти"

587
Четвер, 20 вересня. Сьогодні багато представників влади намагалися відповісти на запитання українців. Ось, що з цього вийшло:
Чому в Києві досі немає гарячої води? Мер Києва Віталій Кличко пояснює це тим, що «Нафтогаз» ще не отримав частину боргу, яку пообіцяв виплатити Кабмін. Але зараз готуються документи на перерахування коштів, і 10 днів на це має вистачити.
Скільки видаватимуть пільговикам на проїзд? У Києві готуються запровадити монетизацію безкоштовних поїздок громадським пасажирським транспортом для пільгових категорій. Щомісяця таким громадянам будуть виплачувати по 240 грн. За даними Мінсоцполітики, на монетизацію пільг в Україні в 2018 році буде потрібно близько 20 млрд грн.
Де в Україні чекати першу ділянку Hyperloop? Міністр інфраструктури України Володимир Омелян каже, що перша ділянка українського Hyperloop може пролягти вздовж чорноморського узбережжя. Перша поїздка на Hyperloop у світі має відбутися в Абу-Дабі 2020 року в межах всесвітньої виставки.
Чому “Укрпошта” планує припинити доставку пенсій? Від доставки пенсій населенню ПАТ “Укрпошта” цього року отримала 1 млрд гривень збитків. Тому компанія планує припинити здійснення доставки пенсій у разі, якщо новий тариф на неї не буде затверджений.
Крім того, в компанії відзначають, що в Україні відсутня повноцінна карта дорожньої інфраструктури. Щоб запустити пілотний проект із запуску мобільних відділень “Укрпошти”, їм довелося наймати 6-7 людей, які на власних машинах їздили і фотографували, “де закінчуються дороги”.
Які штрафи можуть виписувати роботодавцям? Інспектор Держпраці може виписати штраф у 10-кратному розмірі мінімальної зарплати – 37 230 грн – за такі порушення: встановлення окладів нижче від прожиткового мінімуму для працездатних осіб; недотримання порядку оплати в нічний час, святкові, неробочі та вихідні дні; недотримання порядку оплати праці за виконану роботу у відрядженні.
Як вирішити проблему дефіциту робочої сили? Президент України Петро Порошенко каже: “Якщо хочете, щоб українці не їхали за кордон, а працювали у нас, по ринку заробітної плати ви повинні бути конкурентоспроможними. Шановні роботодавці, вихід один: збільшуйте заробітні плати”.
До речі, якщо вашому роботодавцю ще варто попрацювати в цьому напрямку і вам часто не вистачає “до получки” – за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе позику з оптимальними умовами.

Підібрати рішення онлайн 👛

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас