Порошенко висловився про можливість відкриття ринку землі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко висловився про можливість відкриття ринку землі

Аграрний ринок
1198
Президент України Петро Порошенко висловив сумніви з приводу можливості прийняття рішення про створення ринку землі найближчим часом.
“Я розумію, що, на жаль, шансів на вивірене державницьке рішення про створення, наприклад, цивілізованого ринку землі… Зараз буде тяжко провести”, – сказав він з парламентської трибуни в четвер, виступаючи зі щорічним посланням.
При цьому він нагадав, що Європейський суд з прав людини визнав мораторій на вільний ринковий обіг землі таким, що порушує права українців.
Як повідомлялося, Верховна Рада 7 грудня 2017 р. прийняла в цілому законопроект №7350, який продовжує мораторій на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2019 року. Президент України 30 грудня 2017 року його підписав.
Група з 55 народних депутатів, ініціатором якої виступив народний депутат О.Мушак, в лютому 2017 року звернулась до Конституційного суду з питання скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.
КС у середині лютого 2018 року прийняв рішення про відмову у відкритті конституційного провадження у справі про скасування мораторію на продаж земель сільгосппризначення.
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) у кінці травня 2018 року прийняв рішення про те, що постійне продовження в Україні мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення порушує права людини.
ЄСПЛ закликав Україну швидше законодавчо врегулювати ринок сільгоспземель, оскільки саме для такого законодавчого врегулювання і вводився мораторій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас