США не вводитимуть санкції проти учасників "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США не вводитимуть санкції проти учасників "Північного потоку-2"

Енергетика
708
Сполучені Штати не розглядають можливість введення санкцій стосовно компаній, що беруть участь у будівництві проекту “Північний потік-2”.
Про це заявив у вівторок президент США Дональд Трамп.
“Ми не розглядаємо таку можливість”, – сказав він, відповідаючи на запитання журналіста, чи будуть введені санкції стосовно компаній, що беруть участь у проекті будівництва газопроводу. За повідомленнями американських ЗМІ, Трамп зробив таку заяву, коли відповідав на запитання журналістів перед двосторонньою зустріччю з президентом Польщі Анджеєм Дудою. “Дуже сумно для жителів Німеччини те, що Німеччина платить мільярди і мільярди доларів Росії (за газ – ред.)”, – сказав він журналістам перед зустріччю з президентом Польщі. “Я можу вам точно сказати, що німцям це не подобається”, – додав американський лідер.
В ході прес-конференції за підсумками переговорів з Дудою президент США заявив, що жодна країна не повинна залежати від якогось одного постачальника енергоресурсів. “Ніхто не повинен залежати лише від одного постачальника енергоресурсів”, – сказав він.
Це не вперше, коли Трамп критикує Німеччину за купівлю газу у Росії. Так, в липні він заявив, що Берлін платить великі гроші за російський газ, але при цьому просить у США захисту від Росії.
“Вони беруть природний газ, енергоресурси з Росії, платять їй багато мільярдів доларів. Але стривайте: ми ж ніби як повинні захищати вас від Росії, а ви платите цій країні мільярди доларів. Що ж тут відбувається?” – сказав тоді він.
При цьому президент США пояснив у липні, що його позиція з даної теми ілюструє те, що він жорстко налаштований до Росії.
Нагадаємо, раніше міністр енергетики США Рік Перрі заявив, що Вашингтон планує ввести додаткові санкції проти енергетичного сектору Росії.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас