Курс долара США знижується до євро і підвищується до єни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курс долара США знижується до євро і підвищується до єни

Валюта
224
Курс американського долара слабо змінюється відносно кошика основних світових валют на тлі невизначеностей, які створює для світової економіки ескалація торгового конфлікту між США і Китаєм.
Євро торгується вдень в районі $1,1707 проти $1,1683 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває у вівторок в районі 131,37 єни в порівнянні з 130,68 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 112,19 єни проти 111,85 єни в понеділок.
Індекс WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, залишається практично на рівні минулої сесії. Індикатор ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, знизився на 0,08%.
“Враховуючи проблему торгової війни, всі інші фактори здаються незначними, – відзначається в огляді Saxo Bank. – Однак ми хотіли б нагадати трейдерам, що потрібно продовжувати спостереження за прибутковістю за американськими та іншими світовими облігаціями, бо вони відіграють ключову роль. Зокрема, саме вони можуть послужити фактором, що сприяє ослабленню єни, якщо не буде необхідності втікати у зв’язку з торговельними війнами”.
Як зазначає головний валютний аналітик банку Джон Харді, з початку тижня основні валюти переживають серію потрясінь. Так, долар США двічі змінив напрямок з кінця минулого тижня, а єна повторила цей маневр за одну ніч після виступу президента США Дональда Трампа щодо імпортних мит.
Він оголосив про введення 10-відсоткового мита на китайські товари на суму в $200 млрд і попередив, що тариф зросте до 25%, якщо Пекін не піде на поступки Вашингтону. Нові мита, які стосуватимуться тисячі видів товарів, набирають чинності з 24 вересня і можуть зрости в кінці року до 25% у разі дзеркальної відповіді на заходи США з китайської сторони.
Китай відповість на нові мита аналогічними заходами і в ті самі терміни – з 24 вересня, оголосило у вівторок міністерство торгівлі країни.
“Трохи важко встежити за всім в режимі реального часу, але після останнього біржового дня стало ясно, що необхідно почекати і подивитися, як ринки будуть поводитися протягом найближчої пари днів, і тільки потім “вимірювати їх температуру”, – йдеться у звіті Saxo Bank.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас