Український бізнес спрогнозував курс долара на 2019 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український бізнес спрогнозував курс долара на 2019 рік

Валюта
3669
Український бізнес закладає на 2019 рік вартість валюти на рівні 30 грн/$1, йдеться в дослідженні щодо прогнозів бізнесу на наступний рік, проведеному Європейською бізнес асоціацією (ЄБА).
“При плануванні бюджетів на наступний рік бізнес закладає вартість валюти на рівні 30 грн/$1, тоді як на поточний рік прогнози були на рівні 28 грн/$1”, – сказала виконавчий директор ЄБА Анна Дерев’янко на конференції Global Outlook 2018 у Києві у вівторок.
Також понад 61% СЕО заявили, що не планують масштабних інвестицій на 2019 рік.
Водночас, 75% СЕО очікують позитивного розвитку бізнесу в Україні в наступному році. Так, 42% власників бізнесу очікує на збільшення доходу від розвитку бізнесу в розмірі 10-20%. Прогнози 43% СЕО щодо прибутковості в валюті складають до 10%.
Водночас 17% опитаних прогнозують зростання доходу в бізнесі в гривні більш ніж на 20% і на 10-20% в доларовому еквіваленті.
“Торік очікування були більш оптимістичними. Тоді 86% власників сподівалися на позитивні зміни. Зараз ми повертаємося до показників 2017 року», – зазначила А.Деревьянко.
За її словами, основними завданнями, визначеними бізнесом для влади на наступний рік, є: ефективна боротьба з корупцією, встановлення верховенства права, судова реформа і політична стабільність.
На думку опитаних СЕО, важливими факторами для розвитку бізнесу в Україні є також: проведення податкової та митної реформ, прогрес у виконанні Угоди між Україною та Євросоюзом і посилення енергобезпеки та енергоефективності.
“Для поліпшення інвестклімату для бізнесу необхідно: запустити роботу Антикорупційного суду, реформувати судову систему і повернути довіру до неї, відкрити ринок землі, знизити податковий тиск на фонд оплати праці, детінізувати економіку”, – зазначила А.Деревьянко.
У дослідженні “Прогнози бізнесу на 2019 рік” брали участь 106 топ-менеджерів компаній-членів ЄБА. Опитування містило 10 запитань і проводилося вже третій рік поспіль.
До речі, 26 вересня в Україні відбудеться Перший український валютний форум, учасники якого в форматі відкритих дискусій детально обговорять, навіщо потрібен закон “Про валюті і валютні операції” та що він змінює.
Ознайомитися з програмою заходу та зареєструватися можна на сайті.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас