LG запускає міжнародну платіжну мережу на основі блокчейну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

LG запускає міжнародну платіжну мережу на основі блокчейну

Фінтех і Картки
523
Південнокорейська телекомунікаційна компанія LG UPlus, яка входить до складу четвертого найбільшого конгломерату країни LG Corp., запускає міжнародну платіжну мережу, в основі якої лежить технологія блокчейн. Про це пише Korea Times.
Меморандум про взаєморозуміння між LG UPlus, тайванською Far EasTone Telecommunications, японським SoftBank і американською TBCASoft був підписаний минулого тижня. За допомогою нового сервісу користувачі одного мобільного оператора зможуть здійснювати транзакції в платіжних мережах інших операторів.
Наприклад, користувачі LG UPlus зможуть купувати товари за допомогою мобільних телефонів, перебуваючи в Тайвані або в Японії, в той час як користувачі Far EasTone отримають таку ж можливість під час подорожей в Корею або Японію.
Очікується, що запуск нової платіжної мережі в тестовому режимі відбудеться на початку 2019 року. Технологія блокчейн буде задіяна для швидкого підтвердження транзакцій і дозволить користувачам значно заощадити на комісіях, що зазвичай стягуються при використанні для міжнародних платежів банківських карток. Крім того, рішення дозволить усунути ще одну поширену проблему у вигляді мінливих курсів валют.
Як зазначив засновник і CEO TBCASoft Лін Ву, ця міжнародна платіжна мережа буде першим кроком в цілій серії майбутніх блокчейн-рішень для галузі телекомунікацій. За його словами, наступною на черзі буде система для ідентифікації та авторизації користувачів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас