Маркарова озвучила позицію Мінфіну щодо податку на виведений капітал — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маркарова озвучила позицію Мінфіну щодо податку на виведений капітал

Казна та Політика
1275
Мінфін виступає за введення податку на виведений капітал з 2019 року і підготував низку змін у законопроект, які допоможуть запобігти втратам бюджету та забезпечать дотримання Україною її міжнародних зобов’язань, зокрема у рамках угод про уникнення подвійного оподаткування.
Про це повідомила в. о. міністра фінансів Оксана Маркарова.
“Мінфін активно опрацьовує законопроект про податок на виведений капітал. Ми створили групу, яка практично на фінальній стадії своєї діяльності, яка врахувала повністю його вплив. У нас є дуже чітка позиція, і на цьому тижні ми передамо її в комітет, який працюватиме над законопроектом. Про те, з одного боку, як ми бачимо введення його все-таки з 2019 року. Але там передбачена певна стадійність, яка додасться до тієї, що вже є в законопроекті (банки можуть певний період продовжувати працювати з податком на прибуток, — ред.). У нас є пропозиції, яким чином такого ж типу стадійне введення запустити, щоб воно мало згладжений ефект на державний бюджет “, – розповіла Маркарова.
Також, за її словами, Мінфін запропонував низку змін, що стосуються того, яким чином при введенні податку дотриматися всіх зобов’язань України, у тому числі за договорами щодо уникнення подвійного оподаткування тощо.
“Ця робота триває. Я знаю, що є багато полярних думок щодо самого законопроекту, але він вже є, він у Верховній Раді, поданий Президентом України, і ми зі свого боку досить якісно його опрацьовуємо. З точки зору того, як зробити, щоб цей податок мав позитивний вплив на розвиток бізнесу і одночасно згладив втрати, які можуть бути на першому етапі для бюджету”, — підкреслила Маркарова.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас