BMW розробила безпілотний мотоцикл для випробування нових систем безпеки (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

BMW розробила безпілотний мотоцикл для випробування нових систем безпеки (відео)

Технології&Авто
333
Підрозділ BMW з розробки технологій штучного інтелекту Motorrad провів тестування безпілотного мотоцикла ConnectedRide. Про це пише EnGadget.
Розробка ConnectedRide на базі мотоцикла R1200GS велася два роки. Автоконцерн має намір використовувати безпілотний транспортний засіб як платформу для створення і випробування нових систем безпеки, які дозволять долати перешкоди на дорозі, запобігати заносу заднього колеса байка при повороті і різкому гальмуванні.
«Прототип допоможе нам розширити наші знання про динаміку автомобіля, щоб ми могли класифікувати поведінку гонщика і передбачити, чи несе та чи інша ситуація небезпеку. Якщо це так, ми можемо попередити водія або втрутитися безпосередньо».

Раніше філіппінські інженери з компанії Green Falcon зібрали екологічно чистий електричний мотоцикл Banatti з корпусом з бамбука. У Banatti встановлений електромотор на 4,4 к. с. – це дозволяє йому розвивати швидкість до 110 км/год. Компанія планує продавати такі мотоцикли за $21 тис. При цьому вийде всього 111 Green Falcon на Філіппінах, після чого компанія планує міжнародну експансію.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас