2,5 млн гривень розділять між собою стартапи на основі відкритих даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

2,5 млн гривень розділять між собою стартапи на основі відкритих даних

Фінтех і Картки
254
7 вересня під час фіналу національного конкурсу стартапів на основі відкритих даних Open Data Challenge було названо шість стартапів-переможців, які розділять призовий фонд в 2,5 млн гривень.
Цього року конкурс проводиться в Україні вже вдруге, організаторами виступили проект USAID та UK aid «Прозорість та підзвітність в державному управлінні та послугах» за сприяння Державного агентства з питань електронного уряду України, Фонду Східна Європа і 1991 Open Data Incubator.
Судді обрали шістку переможців, серед яких:
  • Регуляторна мапа України – онлайн-сервіс, який обробляє і візуалізує інформацію про регуляторну діяльність органів місцевого самоврядування. Сервіс дозволяє органу Державної регуляторної служби в автоматичному режимі отримувати інформацію, розміщену на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних data.gov.ua.
  • Monitor.Estate – веб-сервіс, який шукає і аналізує юридичні ризики при купівлі та оренді нерухомого майна. Ресурс збирає відкриті дані з різних державних реєстрів по об’єкту нерухомості. Таким чином спрощується робота юристів, а також економляться кошти потенційних покупців нерухомості.
  • Прозора інфраструктура – публічна платформа відкритих даних про інфраструктуру. Портал надає інформацію про планування і безпосереднє виконання робіт зі створення інфраструктурного об’єкта, наприклад, про будівництво дороги.
  • Greenval – сервіс для пошуку безпечних агропрепаратів. Фермеру складно вибрати, за допомогою якого препарату захищати урожай, тому що виробники не завжди вказують можливу токсичність продукту для людини і навколишнього середовища. Майданчик покаже всі зареєстровані в Україні агропрепарати і відкриє доступ до цих даних всім бажаючим.
  • NORA – сервіс, який виявляє неочевидні зв’язки між учасниками будівельного ринку на базі відкритих даних державної архітектурно-будівельної інспекції. Проект прагне подолати непрозорість бізнес-відносин серед гравців будівельного ринку, щоб захистити державних замовників і кінцевих покупців від ризиків.
  • LvivCityHelper – чат-бот, який дає відповіді про роботу органів місцевого самоврядування, їхні структурні підрозділи, а також підвідомчі установи (комунальні підприємства, заклади освіти, охорони здоров’я, культури тощо). До чат-бота можна звернутися і отримати відповіді, не телефонуючи на гарячу лінію міста, що економить час отримувачів послуг і робить діяльність органів місцевого самоврядування більш ефективною.
Журі обрало переможців за такими критеріями: використання відкритих даних, інноваційність, антикорупційний і соціальний вплив, перспективи розвитку, сильна і натхненна команда.

Довідка Finance.ua:

  • Open Data Challenge – це міжнародний формат конкурсу для проектів на основі відкритих даних.
  • Мета конкурсу – розвиток інноваційних open data і big data проектів, які будуть мати суспільне значення і значний бізнес-потенціал
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас