Intel може передати частину виробництва зовнішній компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel може передати частину виробництва зовнішній компанії

Фондовий ринок
207
Багаторічний лідер в галузі технологій напівпровідникового виробництва, Intel, вже п’ятий рік не може освоїти масовий друк за передовими літографічними нормами, а конкуренти тим часом ідуть вперед.
Компанія через проблеми планування і чергову затримку 10-нм норм виявилася не в змозі забезпечити попит на свою 14-нм продукцію.
Сформований сильний дефіцит своїх 14-нм потужностей Intel збирається вирішувати за допомогою передачі частини виробництва своїх 14-нм чіпів тайванській TSMC.
Щоб приділити першочергову увагу високоприбутковим продуктам, головним чином серверним процесорам і системній логіці, Intel нібито планує передати на аутсорсинг виробництво настільних чіпсетів початкового рівня на зразок H310 і декількох інших 300-ї серії. TSMC буде виробляти їх з дотриманням своїх 10-нм норм.
За словами джерел, Intel зіткнулася з тим, що може задовольнити зараз лише 50% попиту на свої 14-нм кристали.
Стверджується, що аутсорсинг став єдиним підходящим виходом зі складної для Intel ситуації, оскільки компанія навряд чи побудує додаткові 14-нм технологічні потужності.
TSMC вже є контрактним виробником Intel: остання друкує на Тайвані однокристальні системи SoFIA, чіпи FPGA, а також деякі LTE-модеми для iPhone.
Виробники материнських плат очікують, що до кінця 2018 року дефіцит з поставками 14-нм чіпсетів Intel трохи ослабне.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас