Експерт розповів, чи готові Україна і МВФ до компромісу щодо ціни на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, чи готові Україна і МВФ до компромісу щодо ціни на газ

Енергетика
1554
В Україні розпочала роботу місія МВФ. Найбільш складне питання – це рішення щодо підвищення ціни на газ.
Про це в ефірі передачі «Фінансовий тиждень» розповів Президент асоціації інвестиційних професіоналів CFA Societi Ukraine Олексій Соболев.
На питання, чи готові сторони до компромісу, експерт відповів: “Компроміс точно буде знайдено. Це головне очікування ринків зараз. Місія б не приїхала, якби принципово не домовилася щодо цього. МВФ просить не підвищити ціну, а зробити одну ціну, щоб не було зловживань. Але він розуміє, що в Україні є верстви населення, які не можуть сплачувати таку ціну, і уряду потрібно знайти рішення, щоб забезпечити можливість отримувати цей газ. Це така технічна річ, оскільки компроміс знайдуть, і на скільки зросте ціна, незрозуміло”.
За словами експерта, це буде ринкова ціна.
МВФ вимагає підвищити не просто, приміром, на мільйон гривень щось, а щоб ціна відповідала ринку. А ринкова ціна змінюється щодня, щомісяця. Тому ціна буде одна певний час, а українці, які не можуть сплачувати, отримають від уряду допомогу”, – сказав Олексій Соболев.
І найголовніше, як зазначив експерт, це розблокує програму МВФ, транші від Єврокомісії та Світового банку. Дасть змогу міжнародним інвесторам мати впевненість в тому, що Україна виконує їхні вимоги.
За матеріалами:
Фінансовий тиждень
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас