Криптовалютні шахраї заманюють користувачів, обіцяючи від імені МакАфі новеньку Теслу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Криптовалютні шахраї заманюють користувачів, обіцяючи від імені МакАфі новеньку Теслу

Фінтех і Картки
1024
Криптовалютні скамери вже не вперше використовують ім’я зганьбленого піонера кібербезпеки Джона МакАфі, щоб обманним чином заволодіти криптовалютмами користувачів, які нічого не підозрюють. У сьогоднішньому випадку шахраї використовують блискучу модель Тесла 3, заманюючи жертву в цифровий капкан.
«Надішліть 2 BTC або 20 ETH і гарантовано отримаєте Гран-прі: індивідуальну модель Tesla від Джона МакАфі! Доставку включено»
Тільки в цьому випадку це не Тесла, і це не Джон МакАфі. Веб-сайт і акаунт є підробленими. Однак шахраї доклали зусиль, щоб замаскувати скам під легітимну сторінку платформи Medium. Сам домен був зареєстрований тільки два дні тому, згідно з даними whois.
Схема шахрайства проста: користувачі повинні відправити невелику кількість BTC або ETH для перевірки їхнього облікового запису, після чого вони отримають набагато більше криптовалюти назад. Тільки цього ніколи не відбувається. Як правило, наївний новачок у просторі відправляє свої кревні, а натомість не отримує нічого. У мережі мільйонна кількість обіцянок швидкого прибутку, але всі вони – відвертий скам.
Більше того, більшість посилань на веб-сайти неробочі. Користувач навіть не може залишити коментар. Схоже, в описаному в цій статті випадку, ніхто не повівся на обіцянку блискучою нової Тесли – адреси гаманців, пропонованих шахраями для переказу, не отримали ні цента.
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас