"Газпром" починає будівництво морської частини "Північного потоку-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" починає будівництво морської частини "Північного потоку-2"

Енергетика
550
Укладання підводної частини газопроводу “Північний потік-2”, що з’єднує безпосередньо газові системи Росії і Німеччини, найближчим часом почнеться з території Фінляндії.
Про це повідомив Ведомостям представник Nord Stream 2 AG.
Планується, що судно-трубоукладач Solitaire прокладе частину газопроводу в фінській винятковій економічній зоні, а потім перейде на іншу ділянку. За словами представника Nord Stream 2 AG, пізніше в цьому році Solitaire повинен буде почати укладання труб у водах Росії.
За даними сайту Marine Traffic, Solitaire вже прибув до порту Гельсінкі. Куди він має відправитися після заходу в цей порт, поки невідомо. Заходити в порт Solitaire не потрібно, на нього будуть доставляти труби з логістичного хаба в місті Котка, розповідає представник Nord Stream 2 AG.
Представник судновласника – голландської компанії Аllseas – коментувати майбутні проекти, в яких задіяне судно, не став.
Solitaire – одне з трьох суден компанії Allseas, які повинні працювати на прокладці Північного потоку-2. Договір Nord Stream 2 AG підписував з Аllseas в квітні 2017 року. Ще одне судно – Audacia – зараз стоїть на рейді Амстердама, а Pioneering Spirit (колишнє Pieter Schelte) перебуває в Чорному морі.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас