Гривня у вересні може продовжити повільну девальвацію – банкіри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гривня у вересні може продовжити повільну девальвацію – банкіри

Валюта
4051
Гривня у вересні може продовжити повільну девальвацію, вважають банкіри.
Як зазначив голова правління РВС Банку Владислав Кравець, основними факторами, що чинили найбільш істотний тиск на курс гривні в серпні, були виведення дивідендів, відшкодування ПДВ, вихід нерезидентів із ОВДП, збільшення довгої валютної позиції банками.
“Зараз фактори себе вичерпали. У вересні підтримку курсу гривні будуть надавати надходження валюти від експортерів сектору АПК, а також можливе відновлення співпраці України з МВФ. У вересні гривня буде перебувати в коридорі 28-29 грн/$1”, – вважає банкір.
Голова правління банку “Глобус” Сергій Мамедов вважає, що в найближчі дні збережеться тенденція зниження курсу гривні. “Можливий рівень гривня/долар до кінця тижня – 28,20 грн/$1”, – сказав він.
При цьому банкір додав, що у Національного банку України є багато ефективних інструментів, що впливають на курс, основний з яких – облікова ставка, яка визначає вартість гривні на ринку. “Думаю, вже на найближчому засіданні правління НБУ з питань монетарної політики, яке відбудеться 6 вересня, буде ухвалено рішення про збільшення облікової ставки. Це рішення однозначно змінить тенденцію, можливо, курс гривні навіть зміцниться”, – сказав С. Мамедов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас