Виконання Україною вимог МВФ щодо ціни на газ є критично важливим - ЄБА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виконання Україною вимог МВФ щодо ціни на газ є критично важливим - ЄБА

Енергетика
618
Перед українською владою стоїть непросте завдання конструктивно провести переговори з представниками Міжнародного валютного фонду, місія якого працюватиме в Києві з 6 вересня, при цьому виконання умови щодо ціни на газ є критично важливим.
Про це йдеться в повідомленні Європейської Бізнес Асоціації.
Бізнес-спільнота сподівається, що візит місії МВФ завершиться домовленістю про надання Україні чергового кредитного траншу, а також наша країна виконає умови для отримання 800 мільйонів доларів позики від Світового Банку і 500 мільйонів євро макрофінансової допомоги від Євросоюзу. В асоціації нагадали, що ще одним з кроків по програмі з МВФ є контроль за дефіцитом національного бюджету.
Також в асоціації закликали, не відкладаючи на другий план, вживати заходів для проведення земельної реформи, боротьби з корупцією та зниження тіньової економіки, що теж передбачено програмою.

Довідка Finance.ua

  • Програма України і МВФ обсягом 17,5 мільярда доларів, з яких Україна отримала 8,7 мільярда доларів, закінчується навесні 2019 року. У 2018 році Національний банк і Міністерство фінансів розраховують у рамках цієї програми отримати 1,9 мільярда доларів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас