Київ призупинив тендер на будівництво метро на Виноградар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ призупинив тендер на будівництво метро на Виноградар

Казна та Політика
2481
КП “Київський метрополітен”, яке виступає замовником у тендері на будівництво ділянки лінії метро на Виноградар, призупинило торги через скарги ТОВ “Будівельна компанія “Адамант” в Антимонопольний комітет України.
Згідно з документаціэю в системі ProZorro, КП “Київський метрополітен” відхилив пропозицію “Адамант”, пославшись на ненадання та невідповідність деяких тендерних документів. На думку “СК “Адамант”, КП цим рішенням “незаконно позбавило ТОВ “СК “Адамант” права на участь в процедурі закупівлі”.
У скарзі до АМКУ компанія стверджує, що надала всі необхідні документи, а помилки, на які вказує замовник – формальні (несуттєві) і не можуть бути підставою для виключення з конкурсу.
СК “Адамант” також вказує на порушення з боку інших учасників тендера, які допущені до конкурсу.
Компанія просить АМКУ скасувати її виключення з тендеру і зобов’язати “Київський метрополітен” визнати, що СК “Адамант” відповідає кваліфікаційним критеріям тендерної пропозиції. Крім того, компанія просить визнати, що інший учасник закупівель – ПАТ “Київметробуд” – був неправомірно допущений до аукціону, та просить зобов’язати “Київський метрополітен” відхилити пропозицію ПАТ.
Згідно з інформацією в системі ProZorro, пропозиції на торги подали три компанії, до участі в тендері були допущені ПрАТ “Інтербудтоннель” та ПАТ “Київметробуд”.
ПАТ “Київметробуд” пропонує побудувати ділянку метро за 26 місяців, “Інтербудтоннель” – за 18 місяців із залученням як субпідрядника ПАТ “Дніпрометробуд”, яке збудувало першу чергу метрополітену в Дніпрі за договором від 1999 року.
ПрАТ “Інтербудтоннель” (Київ) зареєстровано в 2002 році. 100% підприємства належить Володимиру Петруку, який також є власником компанії “Київбудінвест” та ПрАТ “Будівельна асоціація “Інтербудмонтаж” (серед останніх проектів компанії – Бескидський тунель).
За даними в системі розкриття інформації НКЦПФР, “Інтербудтоннель” закінчив 2017 рік з чистим доходом 449,8 млн грн і чистим прибутком 19,4 млн грн.

Довідка Finance.ua

  • ПАТ “Київметробуд” зареєстровано в 1994 році. Власниками ПАТ вказані Vantaris LTD (Віргінські о-ви, 22,7%), T&A Industries LTD (Домініка, 8,4%), ПрАТ “Вестінтро” і “Інтровест” (23,4%), а також Berezaniaholding LTD (Кіпр, 15%). Кінцевим бенефіціаром вказаний Сергій Кияшко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас