Долар слабо зміцнюється після різкого падіння на заявах Пауелла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар слабо зміцнюється після різкого падіння на заявах Пауелла

Валюта
1028
Курс долара США до євро слабо піднімається в понеділок після істотного падіння в п’ятницю на заявах голови Федеральної резервної системи (ФРС) Джерома Пауелла, тон яких експерти визнали “голубиним”.
Виступаючи на щорічному симпозіумі економістів і представників світових центробанків в Джексон-Хоул, Дж.Пауелл заявив, що як і раніше вважає обґрунтованою політику поступового підйому базової процентної ставки, відзначивши відсутність “підвищеного ризику перегріву економіки”.
Його колега по ФРС – голова Федерального резервного банку (ФРБ) Сент-Луїса Джеймс Баллард, який також взяв участь у симпозіумі, закликав керівництво американського ЦБ проявити терпіння в питанні про підвищення ставки.
На думку Дж.Балларда, Федрезерву варто більше уваги приділити загрозі згладжування кривої дохідності держоблігацій, яка вважається ознакою майбутньої рецесії в економіці.
“Баллард дав зрозуміти, що інфляція в США перебуває не на тому рівні, який міг би вимагати від ФРС вжити попереджувальних заходів”, – відзначає трейдер Silicon Valley Bank Мінь Транг. Такі заяви, на його думку, підкреслюють “голубиний” тон Федрезерву.
“Прогнози щодо політики Федрезерву до кінця поточного року в цілому не змінилися. Можливо, лише ймовірність підйому ставки в грудні дещо зменшилася”, – говорить аналітик BNY Mellon Investment Management Брайан Бесекер.
“Однак невизначеність щодо прогнозів на 2019 рік збільшилася”, – цитує експерта MarketWatch.
Пара євро/долар в понеділок торгується на рівні $1,1612 у порівнянні з $1,1622 на закриття попередньої сесії. У п’ятницю курс долара до євро впав на 0,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас