Долар США відновлюється після 6 днів зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар США відновлюється після 6 днів зниження

Валюта
534
Курс долара США відновлюється в ході торгів у четвер після зниження в попередні шість днів, повідомляє MarketWatch.
Так, тиск на американську нацвалюту в середу чинила публікація протоколу засідання Федеральної резервної системи (ФРС), яка запевнила інвесторів, що ЦБ має намір підвищити базову процентну ставку у вересні.
Євро торгується вдень в районі $1,1579 проти $1,1597 на закриття минулої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти перебуває в четвер в районі 128,29 єни в порівнянні з 128,21 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 110,79 єни проти 110,56 єни в середу.
Індекс WSJ Dollar, що відслідковує динаміку курсу долара відносно 16 основних світових валют, піднявся на 0,26%.
Індикатор ICE U. S. Dollar, що показує вартість долара США щодо шести основних світових валют, збільшився на 0,22%. Тим не менш, з початку поточного тижня його зниження становить 0,8%.
Після яскравого початку року єдина європейська валюта знижується через проблеми в Італії і Туреччині, впавши минулого тижня до 14-місячного мінімуму. Тепер євро виглядає перепроданим і може зміцнитися на очікуванні прискорення зростання економіки і зниження політичних ризиків у регіоні, прогнозує Aviva Investors Global Services.
“Думаю, якщо ви хотіли ставити на зростання євро, зараз саме час обговорити це, – заявив агентству Bloomberg інвестиційний менеджер Aviva Джеймс Макалевей. – Нам як і раніше подобаються темпи зростання економіки Європи – ми очікуємо певного прискорення синхронного глобального зростання пізніше в цьому році, а не тільки підйому в США. Динаміка євро повинна покращитися з безлічі причин: профіцити поточних рахунків, зниження ризиків з Італії і так далі”.
У число лідерів падіння в четвер входить південноафриканський ренд, повідомило агентство Bloomberg. Причиною цього стала заява президента США Дональда Трампа про доручення держсекретареві Майку Помпео “уважно вивчити земельні і сільськогосподарські вилучення та експропріації в ПАР”. Повідомлення викликало побоювання, що США можуть ввести санкції проти ПАР, і це тисне на ренд, відзначає валютний трейлер Miizuho Bank Хіронору Саннамі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас