Саудівська Аравія спростувала чутки про скасування планів щодо IPO Saudi Aramco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саудівська Аравія спростувала чутки про скасування планів щодо IPO Saudi Aramco

Енергетика
132
Влада Саудівської Аравії не планує відмовлятися від IPO державної нафтовидобувної компанії Saudi Aramco, йдеться в заяві міністра енергетики країни і голови ради директорів Saudi Aramco Халіда аль-Фаліха.
“Уряд, як і раніше має намір здійснити IPO Saudi Aramco у відповідний час, коли ситуація на ринку буде оптимальною, – йдеться в заяві. – Терміни залежатимуть від багатьох факторів, включаючи ринкові умови і успіх угод у сфері транспортування і переробки палива, запланованих на найближчі місяці”.
Раніше агентство Reuters повідомило з посиланням на інформовані джерела, що влада згорнула плани з розміщення акцій компанії на місцевій і іноземній біржах і розпустила фінансових радників, які займалися угодою.
Financial Times з посиланням на джерела пише, що підготовка до IPO поки що дійсно припинена, однак радники продовжують роботу.
Уряд Саудівської Аравії планує розмістити на ринку близько 5% акцій Saudi Aramco, найбільшої за обсягом нафтовидобутку компанії світу, і направити виручені кошти на модернізацію економіки країни і зниження залежності від нафтогазових доходів. За оцінкою наслідного принца Мухаммеда бін Салмана, капіталізація компанії може скласти $2 трлн, однак багато експертів сумніваються, що оцінка вартості буде такою високою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас