Економіст назвав ціни на нафту, які можуть "поховати" Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіст назвав ціни на нафту, які можуть "поховати" Росію

Енергетика
6508
Якщо ціна на нафту впаде до 30-35 доларів за барель, то золотовалютних резервів РФ вистачить на 3 роки, заявив економіст Борис Кушнірук.
Економіці Росії в даний час дефолт не загрожує, світові ціни на нафту створили для Кремля додатковий “запас міцності”. Але ціна $35/барель (зараз-понад $70) може “поховати” РФ. Таку думку висловив економіст Борис Кушнірук, коментуючи ухвалення в США законопроекту про посилення санкцій проти Росії.
За словами економіста, в найближчі 2-3 роки дефолт Росії “точно не загрожує”, тому що її золотовалютні резерви зростають завдяки високим цінам на нафту. “Їх золотовалютних резервів вистачить на 3 роки, якщо ціна на нафту впаде до 30-35 доларів за барель. Зараз ціна понад 70 доларів”, – нагадав він.
“Сьогодні у них є правило – якщо нафта вище 40 доларів за барель, то отримані кошти йдуть не в бюджет, а у Фонд національного добробуту. Таким чином вони забезпечують подушку безпеки для себе, яка має у важкі моменти гарантувати присутність коштів для забезпечення їх діяльності”, – пояснив Кушнірук.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас