Україна і ОАЕ планують нарощувати обсяги двосторонньої аграрної торгівлі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і ОАЕ планують нарощувати обсяги двосторонньої аграрної торгівлі

Аграрний ринок
255
Україна і Об’єднані Арабські Емірати зацікавлені у поглибленні торговельно-економічних відносин в АПК і розвитку нових спільних проектів.
Про це йшлося під час зустрічі заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольги Трофімцевої та заступника голови Еміратської частини Міжурядової комісії, заступника міністра закордонних справ і міжнародного співробітництва Мохаммеда Шарафа, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.
«За результатами 2017 року товарообіг аграрними і харчовими товарами між Україною та ОАЕ склав $180 млн, з яких $170 млн припадає саме на експорт українських продуктів. Ми раді відзначити позитивну динаміку в розвитку наших торгових відносин і будемо продовжувати нашу активну співпрацю з колегами з ОАЕ для того, щоб обсяги двосторонньої торгівлі зростали і надалі. При цьому, ми бачимо значний потенціал в реалізації двосторонніх проектів в АПК, від зеленої енергетики і зрошення до логістики та інфраструктури», – зазначила Трофімцева.
Вона додала, що важливим завданням в торговій площині є диверсифікація товарної структури як українського експорту до ОАЕ, так і нашого імпорту з цієї країни.
«Серед товарних груп, які можуть у великих обсягах експортуватися на ринок ОАЕ, мед, кондитерські вироби та вироби з шоколаду, м’ясо і субпродукти, овочі і фрукти, бобові та вироби з них, весь спектр органічних продуктів та багато інших”, – зазначила Трофімцева.
Мохаммед Шараф в свою чергу додав, що ОАЕ дійсно бачать в Україні дуже сильного гравця на світових аграрних і харчових ринках і цінують нашу країну як надійного партнера, який може ефективно і на основі довгострокових взаємовигідних відносин бути важливою складовою забезпечення продовольчої безпеки ОАЕ.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас