Тарифи на транспортування нафти в Україні планують підвищити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на транспортування нафти в Україні планують підвищити

Енергетика
400
В Україні планується поетапне зростання тарифів на транспортування нафти. Перший етап заплановано на I квартал 2019 року.
Передає “Укртранснафта”.
“Планується поетапне підвищення тарифів на транспортування нафти. Перший етап підвищення тарифів на послуги транспортування нафти магістральними нафтопроводами для вітчизняних споживачів заплановано на I квартал 2019 року (за умови ухвалення відповідного документа, — ред.)”, — повідомили в компанії.
Як пояснили в “Укртранснафті”, влітку 2017 року НКРЕКП ухвалила постанову про затвердження нового Порядку формування тарифів на транспортування нафти та нафтопродуктів магістральними трубопроводами.
Зі свого боку “Укртранснафта” підготувала пакет документів для зміни чинних тарифів на транспортування нафти, які б враховували специфіку роботи нафтотранспортної системи України в сучасних умовах і дозволили б запровадити ефективну економічно обґрунтовану тарифну політику.
Запропоновані розрахунки винесли на громадське обговорення. В результаті чого сторони погодилися, що вітчизняні підприємства нафтовидобувної і нафтопереробної галузей не готові до стрімкого підвищення тарифів, і це призведе до значного фінансового навантаження на українського замовника.
“Враховуючи це, “Укртранснафта” запропонувала поетапний перерахунок тарифів — протягом трьох років. На початку 2018 року Товариство подало відповідні пропозиції у НКРЕКП з метою внесення змін в порядок“, — відзначили в компанії.
Зараз Проект про затвердження змін до Порядку винесено на громадські обговорення, які триватимуть до 17 вересня 2018 року. Компанія очікує, що зміни в Порядок набудуть чинності вже цієї осені, після чого до НКРЕКП будуть надані нові розрахунки тарифів та розпочата процедура їх обговорення та затвердження.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас