Новий пакет санкцій проти "Північного потоку—2" готовий — WSJ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий пакет санкцій проти "Північного потоку—2" готовий — WSJ

Енергетика
1855
США можуть запровадити санкції, пов’язані з будівництвом газопроводу Nord Stream 2 протягом декількох тижнів.
Про це пише The Wall Street Journal.
У той час як президент РФ Владімір Путін проводить переговори з канцлером ФРН Ангелою Меркель про будівництво газопроводу, США, які не беруть участі в переговорах, можуть вплинути на результат.
У США є пакет санкцій, які можуть бути використані, щоб спробувати зупинити завершення будівництва газопроводу Nord Stream 2, проти компаній, які беруть участь у проекті і фінансують його.
Нинішні і колишні чиновники США заявили, що такі санкції обговорювалися і можуть бути запроваджені в перебігу декількох тижнів, хоча поки ніяких дій не було.
Планується, що трубопровід, ключове питання в переговорах двох лідерів, буде направляти природний газ з Росії до Німеччини через Балтійське море. Проект розробляється російським державним монополістом “Газпром”, а також європейськими компаніями Royal Dutch Shell PLC, Wintershall AG, Uniper SE, OMV AG і Engie SA.
“Разом з німецькими партнерами ми працюємо над новим газопроводом Nord Stream 2, який доповнить європейську газотранспортну систему, мінімізує ризики транзиту і забезпечить зростання споживання в Європі”, – сказав Путін в спільній заяві для преси перед початком переговорів з Меркель.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас