В Україні на оновлення вуглевидобувних шахт витратять 341 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні на оновлення вуглевидобувних шахт витратять 341 млн грн

Енергетика
106
В Україні на модернізацію вуглевидобувних підприємств направлять 341 млн грн.
Про це повідомляється на Урядовому порталі.
Оновити планують шахти «Капітальна» ДП «Мирноградвугілля», «Курахівське» ДП «Селидіввугілля» та ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1». Закінчитися процес модернізації повинен до кінця року, оскільки відновлення шахт буде сприяти збільшенню видобутку українського вугілля.
«Кошти потрібні для технічного переоснащення українських державних шахт, запуску нових лав для видобутку необхідного країні вугілля. 1 млрд грн дасть додатково Україні 2 млн тонн вугілля, що зменшить потребу в його імпорті і зробить державні шахти менш збитковими», – зазначив віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.
За його словами, з серпня буде зменшуватися споживання вугілля за рахунок роботи атомних і гідроелектростанцій. Вже з початку року гідроенергетика виробила на 2,1 млрд кВт електроенергії більше, ніж в аналогічному періоді минулого року, а це заощадило 1 млн тонн вугілля.
«Ситуація в енергетиці стабільно прогнозована, з 15 атомних блоків в безперебійному режимі працюють 12. В минулому році більше навантаження лягало на ТЕС, оскільки на АЕС проводились ремонти, відповідно, більше спалювалося і вугілля», – говорить Володимир Кістіон.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас