До Ради внесуть законопроект про систему захисту критичних об'єктів інфраструктури — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До Ради внесуть законопроект про систему захисту критичних об'єктів інфраструктури

Нерухомість
168
Найближчим часом до Верховної ради внесуть законопроект про систему захисту критичних об’єктів інфрактруктури.
Про це розповів координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба.
За його словами, представники ОБСЄ брали участь у дискусіях щодо законопроекту. Цей документ повинен стати консолідованим. Наприклад, зараз його також переглядає Служба безпеки України.
“В Службі безпеки, вони мені сьогодні сказали, що вже майже зібрали усі відгуки (пропозиції та побажання до концепції законопроектів, – ред.). Це законопроект, який створить general framework for the protection of critical infrastructure (Загальна система захисту критичної інфраструктури). Потрібне законодавство – загальний рамочний документ, в якому прописано: хто і що робить, хто і за що відповідає”, – сказав Верба.
Як додав національний координатор програм ОБСЄ Андрій Дзюбенко, під час розробки законопроекту ОБСЄ сприяла проведенню обговорення законопроекту.
“Ми допомогли зібрати всіх учасників, провести обговорення. Плюс поділилися міжнародним досвідом. Зокрема, досвідом Євросоюзу і США. Це ми наводили як приклад того, як будується регуляторна система”, – додав Дзюбенко
За словами Вайдотаса Верби, цей законодавчий акт дуже важливий, оскільки він створює саму структуру системи захисту критичної інфраструктури.
“Я майже впевнений, що існує положення про те, як охороняти якийсь хімічний завод, але він не є частиною системи. Наприклад, у разі кібер-загрози”, – уточнив Верба.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас