Через контрабанду цигарок ЄС недоотримав податки на суму 10 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через контрабанду цигарок ЄС недоотримав податки на суму 10 млрд євро

Світ
305
У 2017 році у Європі було спожито 44,7 мільярда підроблених та контрабандних сигарет, унаслідок чого уряди недоотримали податки на суму 10 мільярдів євро. Незаконне споживання знизилося на 7,4% порівняно з рівнями 2016 року, коли втрачені податкові надходження склали 10.2 мільярда євро, продовжуючи тренд на зниження, зафіксований у 2015-2016 роках.
Про це свідчать дані дослідження KPMG.
Потоки незаконних цигарок без маркування з інформацією про країну виготовлення були найбільшим джерелом незаконних сигарет у Європі у 2017 році, незважаючи на зменшення обсягів потоків з Білорусі та України, що були країнами, з яких були поставлені найбільші обсяги цієї продукції у 2016 році.
Загальне зниження споживання незаконних сигарет відбулося завдяки постійним зусиллям правоохоронних органів. Однак у деяких країнах, зокрема, у Великій Британії, країнах Балтії та Румунії, споживання незаконних сигарет продовжувалося на високих рівнях. Ці рівні зберігалися по мірі того, як контрабандисти та підроблювачі користувалися великою різницею між цінами, встановленими у країнах ЄС та у країнах, що не входять до Європейського Союзу.
На п’ять країн (Франція, Польща, Велика Британія, Німеччина та Румунія) припадає більше 62% сигарет, незаконно спожитих у Європі у 2017 році.
Незважаючи на загальне зниження, частка контрабандних та фальсифікованих сигарет у Великій Британії та Ірландії зросла до 18% і 20% усього обсягу споживання відповідно, і ці показники є найвищими згідно з даними дослідження.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас