Палії доларів і "почекуни" в обмінниках: журналіст розповів про антидоларову пропаганду в Туреччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Палії доларів і "почекуни" в обмінниках: журналіст розповів про антидоларову пропаганду в Туреччині

Світ
2399
Курс турецької національної валюти – ліри трохи стабілізувався і зараз становить 6,35 ліри за долар.
Міністр фінансів і зять турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана Берат Албайрак заявив, що долар відтепер втратив довіру турецького народу. Ніби на підтвердження цього, газета “Хюррієт” публікує фото турецького “народу”, який спалює долари, і “почекунів” у чергах до обмінників, що здають доларові запаси.
Про це пише на своїй сторінці у соцмережі журналіст Осман Пашаєв.
Палії доларів і "почекуни" в обмінниках: журналіст розповів про антидоларову пропаганду в Туреччині
“Схоже на “кримчан, які спалюють українські паспорти”. Телепропаганда для тих, хто вірить у з’їдених снігурів. Несправедливо, якщо через картинку, яку малює влада, будуть судити про турків”, – зазначає він.
За його словами, дуже багато людей все розуміють. “Таких – майже половина країни, а після катастрофи з лірою, можливо, навіть більше половини. І всі здавачі-стаханівці доларів працюють на об’єктиви камер – раптом султан помітить, або візир, або п’ятий помічник наглядача від візира на районі”, – описує ситуацію журналіст.
Пашаєв зазначає, що, згідно зі статистикою, валютні заощадження або зростають, або депозити переводять в готівку, боячись мораторію на зняття валюти.
“Масового переведення валютних вкладів у ліру немає. Зять-міністр Албайрак і підконтрольний йому Центробанк обіцяють не заморожувати вклади”, – пише журналіст.
“Швидше за все, за допомогою Європи доведуть долар до 6 лір і будуть святкувати загальнонаціональну перемогу над ненависним баксом”, – прогнозує Пашаєв, додаючи, що всі будуть робити вигляд, що султан, нехай із втратами, але переміг.
“Навіть малоймовірний курс 5 лір за долар означав би, що за півроку турки збідніли на 30% (приблизно як українці 2009-го, коли курс скакнув з 5 до 8 гривень за долар). Тільки тому, що хтось 10 років юзав надлишкову світову ліквідність. Кредитував те, що погано кредитується. І вклався в скуповування половини країни, щоб потім відбити покупку роздяганням всієї країни”, – робить висновок журналіст.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас