Ющенко розповів, як Україні повернути Донбас і Крим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко розповів, як Україні повернути Донбас і Крим

Казна та Політика
6172
Швидкого рішення немає ні щодо Донбасу, ні щодо Криму.
Про це в інтерв’ю “Українській правді” сказав третій президент України Віктор Ющенко.
“Скільки це триватиме? Це не питання в роках, це питання в процесі. У мене є смуток від того, що ми, мабуть, не розуміємо, що дипломатія обов’язкова. Це так. Але лише дипломатією, вибачте, ми не виграємо”, – сказав він.
На думку Ющенка, план майбутньої перемоги повинен формувати парламент.
“У його компетенцію входить і військова доктрина, і міжнародна політика, і оборонна, і безпекова політика, і економічна, і соціальна. Ми чотири роки воюємо, у нас немає жодного документа цього високого органу. Жодного документа, який запроваджує нові політичні дефініції. Якщо ми не розберемося в дефініціях, ми не напишемо план”, – сказав він.
Зокрема, він відзначив той факт, що між Україною і Росією зберігається безвізовий режим.
“Ви можете в Москві сісти в перший поїзд і приїхати вранці в місто-герой Києв. Пересічний росіянин може з Камчатки заїхати в будь-який прикордонний район України. Легально!”, – зазначив Ющенко.
За словами третього президента, важливими компонентами плану із повернення Донбасу і Криму повинні бути економічний і гуманітарний блоки.
“Іншими словами, пакет перемоги – це компоненти, розраховані на час, і цих компонентів багато. Це як паста з тюбика, яку треба весь час видавлювати, якщо ти хочеш почистити зуби. Це не має простої мілітарної відповіді”, – сказав він.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас