У Мін'юсті роз'яснили правила перетину кордону дітьми — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мін'юсті роз'яснили правила перетину кордону дітьми

Казна та Політика
969
Без згоди батьків діти можуть самостійно виїжджати за кордон після 16 років, до досягнення цього віку виїхати за кордон можна в супроводі одного з батьків або особи, яка отримала нотаріальну згоду обох батьків.
Про це інформує прес-служба Мін’юсту в Facebook.
«Без згоди батьків діти можуть самостійно виїжджати за кордон після 16 років. До 16 років виїхати за кордон дитина може тільки у супроводі одного з батьків або особи, яка отримала нотаріальну згоду обох батьків», – йдеться в повідомленні.
У Мін’юсті пояснюють: якщо дитина проживає з одним з батьків та хоче поїхати за кордон не з батьками (дідусем, бабусею, класним керівником), то це можна зробити на строк до 1 місяця, нотаріальної згоди одного з батьків, з ким живе дитина, буде достатньо.
Так, на кордоні треба показати нотаріальну згоду від одного з батьків про те, що ця людина уповноважена вивезти дитину за кордон, довідку про те, що дитина проживає з мамою або татом (їх можна отримати в суді або в органах опіки), документи, що підтверджують мету виїзду і термін перебування за кордоном, якими можуть бути довідка з медичного або навчального закладу про участь у конкретному конкурсі, бронювання квитків і т. п.
Коли місце проживання другого з батьків відомо, він не ухиляється від сплати аліментів і належним чином виконує свої обов’язки, його/її необхідно проінформувати про тимчасовий виїзд дитини за межі України рекомендованим листом, зазначають у Мін’юсті.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас