Порошенко прирівняв фермерів до підприємців: що це змінює — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко прирівняв фермерів до підприємців: що це змінює

Аграрний ринок
1602
Президент Петро Порошенко схвалив законопроект, згідно з яким фізичні особи-підприємці (ФОП), які здійснюють діяльність у межах фермерського господарства, будуть віднесені до суб’єктів господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності.
Про це свідчать дані на сторінці відповідного законопроекту № 6490-д на сайті Верховної Ради.
Тепер фермери-ФОП у разі ухвалення документа в цілому будуть платниками єдиного податку 4-ї групи.
Але при цьому вони повинні відповідати низці критеріїв: займатися виключно виробництвом сільгосппродукції, її переробкою та поставкою, здійснювати госпдіяльність за місцем податкової адреси, не використовувати працю найманих осіб, а членами такого фермерського господарства мають бути лише члени сім’ї.
Площа сільгоспугідь у користуванні при цьому повинна складати від 2 до 20 га.
Також документ передбачає пільговий порядок сплати єдиного соціального внеску для всіх членів фермерського господарства, в т. ч. його голови (доплата ЄСВ за рахунок державного бюджету протягом 10 років); а також встановлення сплати податку на доходи фізичних осіб з орендної плати за земельні ділянки (паї) до місцевих бюджетів за місцезнаходженням таких земельних ділянок.
Крім того, документом внесені зміни в закон “Про державну підтримку сільського господарства України”, згідно з яким сімейним фермерським господарствам – платникам єдиного податку 4-ї групи надається додаткова фінансова підтримка через механізм доплати на користь застрахованих осіб – членів цього господарства єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі: 0,9 мінімального страхового внеску – перший рік; 0,8 – другий рік і так далі до 0,1 мінімального страхового внеску на дев’ятий та десятий роки.
Така допомога надається за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас