День фінансів, 9 серпня: повернення евакуаторів, класи поїздів і угода Розетки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 9 серпня: повернення евакуаторів, класи поїздів і угода Розетки

1181
У четвер, 9 серпня, обговорювалися автомобілі, поїзди і угода Розетки:
Які дороги відремонтують першими. Цього року в першу чергу ремонтуватимуть дороги Київ-Харків-Довжанський і Харків-Охтирка. Також проведуть дві дорожні реформи. Перша – децентралізація доріг. Тобто, 120 тисяч км доріг підуть на місцевий рівень, і 50 тисяч стануть державними. Друга реформа – дорожній фонд стане незалежним інструментом фінансування дорожньої галузі.
Повернення евакуаторів. З 27 вересня у Києві муніципальні інспектори зможуть евакуювати неправильно припарковані автомобілі. В основному це місця на перехрестях, велодоріжки, на місцях для інвалідів, у зонах руху громадського транспорту і пішохідного руху.
Комфорт, стандарт та економ. Це не про машини, а вже про поїзди. Укрзалізниця планує поділити поїзди на три класи. Якщо пасажир купує квиток комфорт-класу, то отримає новий вагон, біотуалети, кондиціонер тощо. Швидкість в таких поїздах становитиме не менше ніж 70 км/год. У поїздах типу стандарт будуть плацкарти хорошого рівня, з кондиціонером, з біотуалетом, і швидкість поїзда менша, ніж 70 км/год. В економ-поїздах будуть вагони старші, можлива відсутність біотуалету і кондиціонера, а про швидкості можна лише здогадуватися.
Прожитковий мінімум для дитини. У Мін’юсті назвали мінімальний розмір аліментів. Мінімальний рекомендований розмір аліментів на одного – це розмір прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Це 1559 гривень – дітям до 6 років, і 1944 гривні – дітям від 6 до 18 років.
Премія для економного. Субсидіанти, якщо заощадили 100 кубометрів газу або 150 кіловат електроенергії, можуть отримати премію від держави — до 700 гривень готівкою. Щоб отримати премію, необхідно до 1 вересня цього року подати заяву до місцевого управління соцзахисту і вказати там свій рахунок у банку чи поштове відділення.
Rozetka+EVO. Інтернет-супермаркет Rozetka і група компаній EVO планують об’єднатися, щоб спільно побудувати екосистему для покупців і продавців. Надалі завдяки логістиці Розетки споживачі будуть швидше отримувати товари. Співзасновники хочуть, щоб підприємці легко починали і розвивали свою справу в інтернеті, а покупці отримували найкращі товари за найкращими цінами.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас