До 2022 року в Японії побудують 10 лікарень з використанням ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2022 року в Японії побудують 10 лікарень з використанням ШІ

Технології&Авто
313
Японський уряд об’єднує зусилля з підприємствами та науковими колами, щоб створити лікарні з використанням технології штучного інтелекту (ШІ), для того, щоб дати можливість їх персоналу більше часу приділяти догляду за пацієнтами.
Уряд планує направити протягом півстоліття на реалізацію проекту понад $100 млн з метою створення 10 експериментальних лікарень до кінця 2022 фінансового року. Передбачається, що ШІ буде використовуватися при вирішенні широкого спектра завдань, починаючи з оновлення медичних карт пацієнтів з аналізом тестів і знімків до допомоги у визначенні діагнозу.
Ці зусилля спрямовані на вирішення структурних проблем охорони здоров’я Японії, включаючи хронічну нестачу лікарів і медсестер, і навіть їх відсутність в деяких районах, і зростання витрат на медицину. Ця ініціатива також допоможе зробити Японію більш конкурентоспроможною на світовій арені, дасть стимул розвитку ШІ і допоможе збільшити експорт медичної техніки.
Учасники будуть розробляти програми з підтримкою ШІ, які будуть автоматично вводити інформацію в медичні карти пацієнтів на основі їх бесід з лікарями під час огляду. Це, як очікується, дозволить лікарям зосередитися на пацієнтах і ​​дати їм більше часу для обговорення їх стану.
ШІ також буде використовуватися для аналізу магнітно-резонансної томографії та ендоскопічної візуалізації, для обробки аналізів крові та іншої інформації. Він навіть буде вивчати ДНК пацієнтів, щоб допомогти вибрати найбільш підходящі методи лікування.
В той час, як історичний максимум лікарів у Японії склав в 2016 році 319 тис. осіб, вони, як правило, зосереджені в центральних регіонах країни.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас