В Ірані протестують проти девальвації і дорожнечі життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ірані протестують проти девальвації і дорожнечі життя

Світ
435
В іранському місті Ісфахан вже другий день тривають акції протесту проти дорожнечі життя і девальвації національної валюти.
Про це повідомляє УНН з посиланням на Анадолу.
Як повідомили місцеві джерела, в протестних акціях взяли участь сотні жителів країни, в тому числі дрібні підприємці і водії вантажівок.
Демонстранти скандують гасла із засудженням влади, спалюють шини. Поліція застосувала проти протестуючих водомети і сльозогінний газ.
Водії бензовозів відмовилися від роботи, що призвело до довгих черг біля заправок.
Протестні акції, що почалися напередодні в місті Ісфахан, перекинулися і на місто Кередж.
Акції протесту проти економічних проблем в Ірані почалися в грудні минулого року в місті Мешхед, перекинувшись згодом на багато міст, в числі яких і Ісфахан. В ході протестних акцій загинули 25 осіб.
Минулого місяця магазини тегеранського Великого базару, головного міського ринку іранської столиці, були закриті в зв’язку з протестами проти підвищення цін і ослаблення нацвалюти. Ця ситуація стала причиною виникнення нових акцій протесту в країні.
Заходи, вжиті урядом у сфері економіки, не тільки не змогли запобігти знеціненню національної валюти, а й посилили кризу на ринку. Іранський ріал впав до рекордного мінімуму відносно долара.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас