У «Київавтодорі» пояснили, чому столицю затоплює під час сильних злив — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У «Київавтодорі» пояснили, чому столицю затоплює під час сильних злив

Казна та Політика
1229
У комунальній корпорації «Київавтодор» заявляють, що затоплення ділянок дорожньо-транспортної мережі столиці після аномально сильних дощів виникають, оскільки зливові каналізації не можуть пропускати таку кількість води.
Про це сказав генеральний директор «Київавтодору» Олександр Густелєв на прес-брифінгу щодо подолання наслідків негоди в столиці, яка викликала підтоплення деяких доріг, зокрема, розмиття опор шляхопроводу на перехресті вулиць Олени Теліги та Кирилівської.
«Випала тримісячна норма опадів за кілька годин. Ніяка каналізація з таким потоком не впорається. Була аномальна злива .. Вчора хто з вас був на шляхопроводі на перетині Теліги та Фрунзе, міг побачити, що робила вода: вода йшла по дорозі десь по пояс… Хто в цьому винен? На сьогоднішній день зливова каналізація працювала в звичайному режимі, пропускна здатність її не дозволяє пропускати тримісячну норму води. Немає такої системи, навіть в світі, яка може пропустити таку норму води за кілька годин… Винна погода і аномальні умови в першу чергу», – підкреслив Густелєв.
Він також зазначив, що комунальні служби, враховуючи прогноз синоптиків, перевірили каналізаційні системи.
«Всі райони перед зливою на цьому тижні зливову каналізацію відпрацьовували три рази», – запевнив Густелєв.
Він також повідомив, що проводиться службове розслідування щодо подолання наслідків негоди на кожній ділянці дорожньо-транспортної мережі міста.
Водночас він зазначив, що значна частина стічної системи міста потребує оновлення, бо побудована давно, на окремих ділянках – 70 років тому.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас