Аеропорт «Київ» вклав у ремонт комунальної нерухомості 60 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аеропорт «Київ» вклав у ремонт комунальної нерухомості 60 млн грн

Фондовий ринок
212
Інвестор Міжнародного аеропорту «Київ» (Жуляни) компанія «Майстер-Авіа» вклала в ремонт комунального майна понад 60 млн грн.
У 2011 році за договором оренди компанія отримала старий термінал, адмінбудівлі, склад ПММ, що перебувають в аварійному стані, готель на 49 років. «Ще на момент підписання договору ці будівлі експлуатувалися або з порушенням правил безпеки, або не експлуатувалися зовсім», – йдеться в матеріалі.
У реконструкцію складу ПММ інвестували 58 млн грн: закупили нові резервуари для пального, відремонтували обв’язку і під’їзну залізничну гілку, купили 5 паливозаправників, встановили нові системи фільтрації, пожежної сигналізації і пожежогасіння.
«Склад був швидше пороховою бочкою, ніж місцем зберігання пального. З резервуарів на 13 тисяч кубометрів, тільки кілька придатні для зберігання гасу і солярки. На момент передачі в деяких пожежних гідрантах навіть не було води», – пише Апостроф.
Ремонт покрівлі старого адмінбудинку аеропорту обійшовся в 3 млн грн, поточний ремонт будівлі аеровокзалу ще в 3,5 млн грн. За ремонт покрівлі та номерного фонду готелю «Жуляни» інвестор заплатив 1,3 млн грн. «Все це майно місто отримає назад в кращому стані, ніж віддало», – зазначає видання. Крім ремонтів інвестор погасив кредиторську заборгованість комунального підприємства «Міжнародний аеропорт “Київ“», яка на момент проведення конкурсу досягла 22 млн грн.
У створення нової інфраструктури, включаючи будівництво трьох сучасних терміналів, інвестор вклав понад $50 млн. За останні 7 років в аеропорту з’явився міжнародний термінал з пропускною спроможністю 750 пасажирів на годину на виліт, термінал для внутрішніх рейсів і термінал для рейсів бізнес авіації, 50 тис. кв. м сучасних перонів, техніка, 9 нових стоянок, здатних приймати літаки класу Boeing-737і Airbus A320.
В аеропорт прийшло 20 нових авіакомпаній, в тому числі 7 лоукостерів, а пасажиропотік збільшився в 60 разів – з 29 тисяч у 2010 році до 1,8 мільйона в минулому. За 6 місяців цього року «Київ» прийняв і відправив 2 986 рейсів, що на 31% більше, ніж в цей же період минулого року. 2018 рік аеропорт планує закінчити з абсолютним рекордом – 2,8 млн пасажирів.
За матеріалами:
Апостроф
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас