Засновник біржі BitFunder визнав себе винним у шахрайстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Засновник біржі BitFunder визнав себе винним у шахрайстві

Фінтех і Картки
338
Засновник криптовалютного обмінника BitFunder в понеділок визнав себе винним за всіма пред’явленими федеральними звинуваченнями. 37-річний Джон Монтролл зізнався перед суддею Джеймсом Коттом у Манхеттені, що обманював інвесторів і фінансових регуляторів США, які розслідували крадіжку хакерами 6 000 BTC, на суму близько $46 мільйонів за поточним курсом.
За словами прокурора, Монтролл з Сагіно, штат Техас, керував WeExchange Australia Pty Ltd, яка функціонувала як депозитарний сервіс біткойнів, і біржею BitFunder.com, що дозволяла користувачам продавати віртуальні акції комерційних компаній за біткойни.
З липня 2013 року Монтролл обманював інвесторів, продаючи біткойни користувачів WeExchange за фіатну валюту, яку витрачав на власні потреби.
Тоді ж, в липні 2013 року Монтролл запропонував клієнтам інвестувати в цінний папір, який він назвав Ukyo.Loan, обіцяючи інвесторам щоденний процентний прибуток і можливість викупити свої акції в будь-який час.
Однак незабаром комп’ютерні хакери зламали біржу WeExchange і вивели близько 6000 біткойнів, в результаті чого Монтролл не зміг більше виплачувати відсотки інвесторам Ukyo.Loan, а також здійснювати виплати користувачам WeExchange і BitFunder. Проте, він продовжив залучати інвесторів, приховуючи інформацію про злом.
Згодом Монтролл потрапив під слідство Комісії з цінних паперів і бірж США за звинуваченням в управлінні незареєстрованою біржею цінних паперів, введенні в оману користувачів біржі та дачі «хибних заяв у зв’язку з незареєстрованим поширенням цінних паперів».
За матеріалами:
Altcoin.info
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас