Мінрегіон зобов'язав великі міста розробляти транспортні схеми на 30-40 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінрегіон зобов'язав великі міста розробляти транспортні схеми на 30-40 років

Казна та Політика
107
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства зобов’язало міста з населенням понад 100 тис. осіб розробляти комплексні схеми транспорту на 30-40 років.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.
“Це дасть чітке розуміння перспективного розвитку транспортного руху, тобто дозволить оптимізувати роботу всіх видів транспорту не тільки зараз, але і в майбутньому, організувати дорожній рух з мінімальним рівнем заторів, знизити аварійність і підвищити безпеку на дорогах”, – написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
За його словами, комплексна схема транспорту (КСТ) повинна розроблятися як окремий документ на основі генерального плану міста. Схема має враховувати соціально-економічні та планувальні особливості міста, зростання населення і території, перспективні зміни в розміщенні великих підприємств, будівництва, торгових та інших об’єктів.
“Якщо міста з меншим населенням мають проблеми з транспортним рухом, то вони також можуть розробляти такі комплексні схеми транспорту”, – зазначив Л. Парцхаладзе.
Дані зміни вводяться новою державною будівельною нормою (ДБН) і набирають чинності з 1 вересня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас