США категорично проти будівництва "Північного потоку-2" - заступник держсекретаря США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США категорично проти будівництва "Північного потоку-2" - заступник держсекретаря США

Енергетика
449
Заступник Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсіс Феннон підтверджує позицію США про неприйнятність спорудження газопроводу “Північний потік-2” і підкреслює важливість відносин між Україною та США в сфері енергетичної безпеки.
“Хочу висловити непохитну підтримку України з боку США і категоричний спротив проекту “Північний потік-2”. Хочу наголосити на необхідності підтримки надійного транзиту газу через Україну. Ми всі єдині в США в частині підтримки України”, – сказав Ф.Феннон на зустрічі з П.Порошенком.
Як вказано в повідомленні, співрозмовники скоординували підходи і практичні заходи української та американської сторін у справі протидії будівництву газопроводу “Північний потік-2”.
“Дуже важлива наша координація в питаннях недопущення будівництва “Північного потоку-2”. Як проекту, який загрожує не тільки енергетиці України і Європи, а безпосередньо стосується геополітичної безпеки. І я схвалюю абсолютно чітку і послідовну позицію американського президента Дональда Трампа і американської адміністрації, американського уряду. Для нас це надзвичайно важливо”, – підкреслив П.Порошенко.
Сторони обговорили й інші питання енергетичної співпраці між Україною і США. “У нас дуже великий перелік тем для обговорення. Можу відзначити, що сьогодні вперше енергоблок Южно-Української атомної електростанції запрацював на американському паливі компанії Westinghouse”, – сказав П.Порошенко, нагадавши, що відповідні домовленості були досягнуті під час його зустрічей з президентом США Дональдом Трампом.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас