Відокремлення оператора ГТС: у Нафтогазі розповіли про дорожню карту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відокремлення оператора ГТС: у Нафтогазі розповіли про дорожню карту

Фондовий ринок
362
Наглядові ради НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Магістральні газопроводи України» домовилися про дорожню карту щодо відокремлення оператора газотранспортної системи України (анбандлінгу).
Про це повідомили у прес-службі Нафтогазу.
«Наглядова рада НАК «Нафтогаз України» рада повідомити, що вона досягла згоди з наглядовою радою АТ «Магістральні газопроводи України» (МГУ) щодо дорожньої карти співробітництва з метою повного і прозорого відокремлення функції оператора ГТС в Україні», – йдеться у повідомленні.
У Нафтогазі переконані, що досягнення домовленостей забезпечить виконання Україною регуляторних вимог ЄС, гарантуючи при цьому енергетичну безпеку та економічне процвітання України.
Згідно з узгодженим меморандумом про взаємопорозуміння, процес відокремлення функції оператора ГТС (анбандлінгу) має бути завершений на початку 2020 року, після того, як закінчиться дія чинного контракту на транзит газу з Газпромом.

Довідка Finance.ua

  • «Нафтогаз України» – державна компанія України з видобутку, транспортування та переробки нафти і природного газу.
  • “Нафтогаз України” є вертикально-інтегрованою нафтогазовою компанією, яка здійснює повний цикл операцій з розвідки родовищ, експлуатаційного і розвідувального буріння, транспортування та зберігання нафти і газу, транспортування природного і скрапленого газу споживачам.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас