Пітер Гарнрі: про найпопулярніші акції другого кварталу 2018 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пітер Гарнрі: про найпопулярніші акції другого кварталу 2018 року

Фондовий ринок
339
За підсумками другого кварталу 2018 року, до ТОП-3 акцій, що найбільше торгуються на світових торговельних платформах, увійшли акції компаній Amazon, Alibaba і Facebook.
Найпопулярніші акції
Як і раніше, найбільше торгуються акції технологічних компаній, що зумовлено їх привабливими ціновими коливаннями і популярністю. В останні роки в списку провідних акцій більше домінують китайські техкомпанії, позаяк світові інвестори нарешті розгледіли в китайських технологіях можливості для зростання.
Amazon:
Гігант e-commerce і хмарної інфраструктури продовжує вражати інвесторів, які повірили в історію про стрімке зростання. Акції Amazon купують в кожному кварталі, незважаючи на те, що, як очікується, виручка компанії в другому кварталі не перевищить 200 млрд доларів.
Alibaba:
Враховуючи, що це головний гравець на ринку e-commerce, який у світі найшвидше зростає, інвесторам складно встояти, і акції Alibaba посідають друге місце за популярністю. Ймовірно, привабливі коливання цін і орієнтація розвинених ринків на китайські технологічні компанії – основні стимули підвищеного інтересу до цих акцій.
Facebook:
Після скандалу з Cambridge Analytica інвестори повірили в історію про виправлення, і занепокоєння питаннями регулювання зійшло нанівець. Ціна акцій досягла нових вершин, що стимулювало активність клієнтів.
Найпопулярніші акції з відкриття коротких позицій
В цілому клієнти схильні утримувати короткі позиції в популярних акціях технологічних компаній, що схоже на сукупну ставку проти акцій, які деякі інвестори називають «акціями бульбашок» через їх досить великі премії, отримані на основі оцінки.
Tesla:
Популярність цих акцій у клієнтів, які грають на зниження, зумовлена тим, що компанія не змогла виправдати очікування ринку, пов’язані з виробництвом Model 3.
Думки інвесторів і аналітиків щодо Tesla розділилися, і вирішальним для компанії стануть результати за другий квартал, бо, ймовірно, у учасників ринку вичерпається терпіння щодо виробництва автомобілів Model 3. Поки Ілон Маск продовжує зміцнювати віру в компанію, майстерно використовуючи свої навички презентації, гравцям на зниження буде непросто.
Facebook:
Велика кількість коротких позицій викликана високою оцінкою і нещодавнім скандалом з Cambridge Analytica, в результаті чого впевненість інвесторів похитнулася, а Сенат США і Європарламент скликали слухання. Незважаючи на скандал, акції Facebook досягли нових висот, ускладнивши життя гравцям на зниження. Компанію чекає впевнене зростання на тлі початку монетизації Instagram і Messenger/WhatsApp.
Apple:
На тлі чуток про низький попит на новий iPhone X і загальної насиченості світового ринку смартфонів волатильність підвищилася, і гравці на зниження ставлять на скорочення прибутку Apple.
Але зараз любителям коротких позицій буде тяжко, адже завдяки активному продажу цифрового контенту виручка і операційний прибуток компанії продовжують зростати.
Найпопулярніші акції по регіонах і окремих країнах:
Країни Близького Сходу і Північної Африки:
1. NVidia Corp.
2. Amazon.com Inc.
3. Alibaba Group Holding Ltd
Азіатсько-Тихоокеанський регіон:
1. Micron Technology Inc.
2. Alibaba Group Holding Ltd
3. Amazon.com Inc.
Центральна і Східна Європа:
1. Facebook Inc.
2. Apple Inc.
3. Amazon.com Inc.
Пітер Гарнрі, Глава відділу стратегій на фондовому ринку Saxo Bank
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас