ЄС надав EUR5 млн допомоги особам, які мешкають біля Чорнобильської зони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС надав EUR5 млн допомоги особам, які мешкають біля Чорнобильської зони

Казна та Політика
139
Європейський Союз виділив EUR5 млн на медичне та лабораторне обладнання для лікарні, інформаційний центр, теплицю, установку для спалювання лісових відходів, радіологічне картографування території та регулярне медичне обстеження дітей Іванківського району Київської області.
Про це повідомило представництво ЄС в Україні.
Як повідомляється в прес-релізі, допомога надана в рамках проекту ЄС “Оздоровчі та екологічні програми навколо Чорнобильської зони відчуження”, поданого депутатами Європейського парламенту Мішель Рівазі і Джулі Ворд в Києві 10 липня за участю в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун та заступника міністра екології та природних ресурсів Миколи Кузьо.
В рамках проекту Іванківській райлікарні надано медичне та лабораторне обладнання для вимірювання кількості радіоактивних та хімічних речовин у людському організмі і харчових продуктах.
Також проведено сучасне радіологічне картографування території навколо Іванкова і створено інформцентр для повідомлення про потенційні наслідки та способи уникнення радіологічних ризиків. Почалася програма обстеження стану здоров’я близько 3 тисяч дітей Іванківського району.
Крім того, в районі побудована теплиця розміром 7,5 тис. кв. м для забезпечення місцевого населення безпечними для здоров’я овочами, які не містять радіоактивного або хімічного забруднення.
У Чорнобилі введено в експлуатацію спалювач лісових відходів вартістю EUR1,25 млн для запобігання лісових пожеж та розповсюдження радіонуклідів у повітрі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас