В Україні створюють вертолітну поліцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні створюють вертолітну поліцію

Казна та Політика
1549
В Україні повним ходом йде створення вертолітної поліції, на що планують витратити півмільярда євро (15 млрд грн). До кінця 2018-го силовики планують отримати перші чотири-п’ять з 55 французьких вертольотів компанії Airbus.
Як розповів “Сегодня” радник голови МВС Іван Варченко, всю партію вертольотів Україна отримає протягом двох-трьох років.
“Зараз у МВС формується спеціальний підрозділ, який буде керувати цією вертолітною службою. Отримані вертольоти будуть використовуватися і для потреб поліції, прикордонників та рятувальників. Одні будуть задіяні для евакуації людей та іншої допомоги в надзвичайних ситуаціях, інші — для патрулювання території або для чергування на певній ділянц”, – розповів Варченко.
До цього він додав, що вертольоти будуть задіюватися і для спостереження за ситуацією на державному кордоні України.
Планується, що на озброєнні у копів з’являться три моделі вертольотів: H-145 (частіше використовується для патрулювання, придатний для перевезення спеціального призначення), М-125 і H-225, мають широкий спектр застосування.
З міжнародного досвіду, екіпаж вертольота працює у зв’язці з наземними копами — останнім повідомляють про маршрут злочинців, і вони блокують рух на потрібних вулицях. Як правило, за підтримки з повітря погоня за автомобілем закінчується через 30-40 хвилин на користь копів.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас