Стала відома трійка основних постачальників м’ясної сировини до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стала відома трійка основних постачальників м’ясної сировини до України

Аграрний ринок
599
Упродовж січня-червня цього року в Україну надійшло 8,4 тис. т свіжого, охолодженого та мороженого м’яса свиней (проти 924 т минуло року) сукупною вартістю 15,4 млн дол. США.
До постачальників додалася Бразилія.
Такою інформацією з Finance.ua поділився аналітичний відділ Асоціації «Свинарі України» з посиланням на Державну фіскальну службу України.
Трійка основних постачальників м’ясної сировини до України не змінилася: як і торік основна частка імпортованої свинини — майже 56% — припадає на поставки з Німеччини, Нідерландів та Данії.
За словами аналітиків АСУ, ці три постачальники у першому півріччі 2018-го завезли в Україну трохи більше половини свинини закордонного походження, решта поставок припадає на інших контрагентів.
«Звичайно, в основному імпортна свинина надходить на внутрішній ринок з країн Європи. Але під категорією „інші“ можна побачити й інших гравців. Так, з минулого року в Україну періодично надходить канадська свинина (зокрема, морожені лопатки, окости та їх відруби). У січні-квітні ці частини надходили до України по 1,77−2 дол. США/кг, у травні — по 1,68 дол. США/кг, а минулого місяця їх митна вартість коливалася між 1,66−1,68 дол. США/кг. Надходили з Канади й дорожчі свинячі частини (у травні та червні) — по 2,39 та 2,59 дол. США/кг», — зазначили в аналітичному відділі Асоціації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас