Кожен третій банк незабаром може зіткнутися з необхідністю підвищення капіталу, - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кожен третій банк незабаром може зіткнутися з необхідністю підвищення капіталу, - експерт

Кредит&Депозит
589
Регуляторні нововведення, які впроваджує Національний банк України в сфері обліку і резервування для фінансових установ, можуть призвести до необхідності підвищення капіталу.
Про це розповів директор РА “Стандарт-Рейтинг” Андрій Нікітін.
“Після оголошення Нацбанком результатів стрес-тестування підвищення капіталу може знадобитися кожному третьому банку. НБУ досить швидко впроваджує на нашому ринку західні стандарти резервування та звітності, а вони не завжди вписуються в українські реалії так, як хотілося б”, — розповів Нікітін.
Потреба в додатковому капіталі може бути пов’язана зі зміною вимог до резервування з боку банківського регулятора, а також з очікуваним впровадженням єдиного кредитного реєстру НБУ, який змусить банки формувати резерви за кредитами, які нормально обслуговуються, якщо позичальник допустив прострочення за кредитами в інших банках.
Нікітін зазначив, що банк “Форвард”, який анонсував підвищення капіталу на 663 млн грн, одним з перших серед фінансових установ вирішує це питання.
“Такий великий обсяг докапіталізації призведе до того, що покращаться всі нормативи банку, які встановлює НБУ. Звичайно, це знизить кредитний ризик банку і має справити позитивний вплив на рейтинги”, — сказав аналітик.
Нікітін також додав, що банки, що спеціалізуються на обслуговуванні та кредитуванні фізосіб, більш стійкі і ліквідні.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас