П'ять країн об'єдналися в альянс для боротьби з криптозлочинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять країн об'єдналися в альянс для боротьби з криптозлочинами

Фінтех і Картки
204
Податкові служби США, Австралії, Канади, Нідерландів і Великобританії створили альянс, покликаний боротися зі злочинами в криптовалютній сфері.
Про це повідомляє Forbes.
Відзначається, що союз буде називатися J5. Його метою стане посилення міжнародного контролю за криптозлочинністю.
Податкові управління п’яти країн будуть обмінюватися інформацією, проводити спільні розслідування і допомагати один одному за допомогою інноваційних технологій.
“Ми впевнені, що офшорні структури і фінансові інструменти, використовувані для здійснення податкових злочинів і відмивання грошей, завдають шкоди економічним, фінансовим і соціальним інтересам наших країн”, – зазначив представник Податкового управління США (IRS).
Також наголошується, що при необхідності J5 співпрацюватиме з міжнародною Організацією економічного співробітництва та розвитку (OECD), з ініціативи якої і був укладений союз.
Перша зустріч відомств відбулася минулого тижня. На ній J5 розробила тактичні плани і визначила перші кроки для ловлі злочинців. Подальший план дій J5 оголосить в кінці року.
“J5 має намір надати потужний тиск на злочинне співтовариство тими методами, які країни не можуть застосувати окремо”, – заявив глава IRS Дон Форт.
Нагадаємо, на сайті, який пов’язують з Сатоші Накамото, анонсували книгу про життя творця біткойна, в якій “дадуть відповіді на всі питання”.
За матеріалами:
Forbes
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас