Платіж в один дотик — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Платіж в один дотик

Особисті фінанси
81
Які нові сервіси дозволяють проводити безконтактні розрахунки, розповів заступник голови правління АТ «Таскомбанк» Валерій Даниленко.
В Україні стрімко набувають популярності технології безконтактних платежів. Які рішення пропонує ваш банк для своїх клієнтів?
На сьогодні, напевно, варто говорити в цілому як про безконтактні платежі, так і платежі, які проводяться без фізичної присутності пластикової картки. Так, Таскомбанк одним з перших надав своїм клієнтам доступ до технології електронних гаманців MasterPass від Mastercard. Ця технологія разом з технологією платіжного рішення Mastercard QR, яку наш банк запустив першим в Україні, дозволяє розширити можливості з приймання безконтактних платежів. Це був ще один важливий крок поряд із підключенням карток наших клієнтів до гаманця Google Pay, крок до задоволення потреб ринку, розширення способів оплат без фізичної присутності пластикової картки і розвитку безготівкових платежів в Україні.
В гаманці MasterPass клієнти можуть зберігати картки як Mastercard, так і Visa і оплачувати через гаманець покупки з мобільних додатків, відсканувавши QR-код, розміщений у продавця. Одним з успішних прикладів використання технології MasterPass для безконтактної оплати є сервіс ОККО Pay (мобільний додаток FISHKA), за допомогою якого клієнт може провести оплату на заправках мережі OKKO, навіть не виходячи з машини.
Крім гаманцевих рішень, які за своєю суттю є рішенням для власників карток, Банк здійснює активні кроки щодо розширення інфраструктури для безконтактних платежів і платежів без використання фізичної пластикової картки. Так, для підприємств, представлених у сфері торгівлі, ми пропонуємо рішення, що підтримують функцію безконтактної оплати. Понад 90% POS-термінальної мережі Таскомбанк підтримує цю технологію. А всі нові POS-термінали встановлюються торговцям виключно з підтримкою функції безконтактних платежів.
Також ТАСКОМБАНК багато уваги приділяє розвитку QR-технології, про яку ми вже трохи говорили вище. Ми вважаємо, що в подальшому ця технологія стане хорошою альтернативою фізичним POS-терміналам для невеликих торгових точок. Використання QR може успішно застосовуватися в мережах термінального самообслуговування для можливості оплати карткою. Серед беззаперечних переваг QR-технології слід назвати відсутність необхідності великих інвестицій в обладнання і простоту реалізації.
Наскільки активно ваші клієнти користуються перевагами додатків Google Pay і Apple Pay?
Впровадження будь-якої нової технології вимагає певного часу, поки споживачі оцінять всі її переваги. Культура безконтактних розрахунків за допомогою мобільного пристрою лише формується в Україні. В основному цією можливістю користуються молодь і люди до 40 років з прогресивним мисленням, достатнім рівнем доходу, які активно використовують різні гаджети.
Необхідно також зазначити, що не всі мобільні пристрої підтримують можливість безконтактних розрахунків за технологією NFC. В Україні тільки 20-30% продаваних смартфонів наділені цією функцією, що стримує розвиток таких сервісів, як Google Pay і Apple Pay. При цьому варто відзначити, що частка платежів з використанням мобільних неухильно зростає.
Які нові можливості ви готові запропонувати своїм клієнтам найближчим часом?
Ми продовжуємо розвивати нові рішення в сфері безконтактних платежів. Зараз ми працюємо над впровадженням ще одного електронного гаманця від міжнародної платіжної системи Visa — VisaCheckOut. Це дозволить клієнтам обрати більш зручне рішення для здійснення платежів за допомогою електронного гаманця. Одночасно з цим ми докладаємо максимум зусиль для популяризації розрахунків за допомогою QR-кодів. У цієї технології великі перспективи в Україні. Незабаром всі ці сервіси банку будуть доступні максимально широкому колу споживачів фінансових послуг.
За матеріалами:
Таскомбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас