НБУ ініціював 110 судових позовів до поручителів неплатоспроможних банків з 2014 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ ініціював 110 судових позовів до поручителів неплатоспроможних банків з 2014

Фондовий ринок
268
Національний банк ініціював 110 судових позовів до поручителів неплатоспроможних банків з 2014 року.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби НБУ.
Зокрема, за останні півроку НБУ подав до судів 35 нових позовів про звернення стягнення на майно майнових поручителів неплатоспроможних банків на загальну суму позовних вимог 4 млрд гривень.
Всього ж протягом 2014-2018 років Національний банк ініціював 110 судових розглядів з метою повернення заборгованості за кредитами за рахунок коштів фінансових поручителів та заставного майна майнових поручителів.
Регулятор повідомляє, що на даний момент на розгляді в судах різних інстанцій знаходиться 89 справ із загальною сумою позовних вимог у розмірі 25 млрд гривень.
“Національний банк веде постійну і планомірну роботу з погашення заборгованості за рахунок коштів і майна поручителів неплатоспроможних банків. Однак цей процес важко назвати швидким через те, що поручителі, зловживаючи своїми правами, постійно намагаються уникнути виконання своїх зобов’язань і затягують розгляд справ у судах”, – зазначив директор департаменту управління ризиками НБУ Ігор Будник.
На даний момент в рамках примусового виконання за вже отриманими рішеннями судів за рахунок заставленого майна задоволені вимоги НБУ на суму близько 0,5 млрд гривень.
Як повідомлялося, у 2017 році Національний банк отримав на погашення заборгованості за кредитами рефінансування неплатоспроможних банків 2,1 млрд гривень.
У 2016 році НБУ отримав 4 млрд гривень від неплатоспроможних банків за кредитами рефінансування.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас