День фінансів, 18 червня: зміна назви ПриватБанку, оцінювачі моральної шкоди, паркування за 1 тис. і більше — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 червня: зміна назви ПриватБанку, оцінювачі моральної шкоди, паркування за 1 тис. і більше

1991
Понеділок, 18 червня. Правда про те, чому ПриватБанк вирішив змінити назву, навіщо українцям пропонують оцінювачів моральної шкоди, і які штрафи у столиці готують для порушників правил паркування.
ПАТ чи вже не ПАТ? Державний ПриватБанк у зв’язку зі зміною типу акціонерного товариства змінив офіційне найменування з Публічне акціонерне товариство комерційний банк “ПриватБанк” на Акціонерне товариство комерційний банк “ПриватБанк”. У банку зазначають, що реорганізація пов’язана зі змінами у законодавстві України, яке з початку 2018 року вводить додаткові вимоги для публічних акціонерних товариств.
Варіанти для «єврономерів». У Верховній Раді зареєстрували два законопроекти, які покликані вирішити проблему авто на єврономерах. Серед іншого, змінами до Митного кодексу передбачено посилення контролю за переміщенням і цільовим використанням авто, ввезених в режимах транзиту та тимчасового ввезення. Більше про варіанти тут.
Є така професія – моральну шкоду захищати. В Україні може з’явитися нова професія — оцінювач заподіяної моральної шкоди, який за свою роботу буде брати 5-10% від суми позову. Автори ініціативи кажуть, що нарешті з’являться фахівці, які будуть об’єктивно оцінювати моральну шкоду. Зазначимо, що поки що суму моральної шкоди визначає суд на свій розсуд.
Боротьба з Потоком. Україна створює в Європейському Союзі групу, яка повинна зупинити будівництво російського газопроводу в обхід України – Північний потік-2, а також веде переговори з Німеччиною про створення міжнародного консорціуму з управління українською газотранспортною системою (ГТС). «Це абсолютно політиканський проект, спрямований проти України, він не має жодної економічної складової, намагається забрати з України бюджет, що становить майже $3 млрд», – говорить Порошенко.
По тисячі і більше. У Києві за паркування автомобілів у недозволеному місці, згідно з новим законом, будуть накладати штраф у понад тисячу гривень. Про такі суми сьогодні попереджав мер столиці Віталій Кличко, коментуючи майбутнє набуття чинності закону про паркування.
Хай завжди буде сонце. Китайці разом з ДТЕК Ахметова побудують найбільшу в Україні і одну з найбільших в Європі сонячну електростанцію. Потужність електростанції становитиме 246 мегават. Китайська Seraphim стверджує, що цього буде достатньо для того, щоб забезпечити потреби в електроенергії близько 1 мільйона осіб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас