Для Порошенка куплять два броньовані Mercedes S600 за 42,5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для Порошенка куплять два броньовані Mercedes S600 за 42,5 млн грн

Казна та Політика
2954
На аукціонному майданчику Prozorro оголошено тендер на купівлю двох легкових автомобілів представницького класу сумарною вартістю 42,4 млн. грн. За ці гроші парк автобази Державного управління справами (ДУС) повинен поповниться двома броньованими «шестисотыми» мерседесами в максимально можливій комплектації.
І хоча в тендерній документації не вказано, для яких саме цілей закуповуються два автомобілі, очевидно, що перевозити на люксових автомобілях будуть не простих чиновників апарату. Зазвичай автомобілі такого класу використовуються для перевезення перших осіб держав. Втім, звичайно, мова може йти не тільки про потреби самого Порошенка, але і представників офіційних делегацій.
У будь-якому разі, сума закупівлі вражає. Особливо враховуючи той факт, що на поточні потреби президентської автобази, наприклад, у 2016 році Верховна рада виділила порівнянні 42,8 млн. грн.
Причина дорожнечі криється в технічних характеристиках придбаних авто. Так, у ДУС хочуть придбати два 6-літрві Mercedes S600, броньовані за найвищим класом захисту VR10, салони яких будуть оброблені пакетом декоративних елементів «ексклюзив». Крім цілком класичних многозонального кондиціонера і мультиконтурних сидінь, автомобілі повинні бути обладнані бездротовою зарядкою для смартфонів, холодильником, ТВ-тюнером і т. д. А також бути здатними їздити на пробитих колесах.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас